–  днес внесоха промени в Закона за движение по

...
 –  днес внесоха промени в Закона за движение по
Коментари Харесай

ПП-ДБ предложиха изцяло електронна регистрация на МПС

" – "  днес внесоха промени в Закона за придвижване по пътищата, които плануват опция за напълно електронно заявяване на регистрация на МПС, оповестиха от пресцентъра на обединението.

Друго предложение е да отпаднат стикерите за “Гражданска отговорност ” и механически обзор и да се сложи ограничаване за въвеждане на нови стикери с подзаконов акт. По този метод на процедура стикерите от предното стъкло на колите се отстраняват. 

Законопроектът, импортиран от Божидар Божанов и група народни представители, планува също прекъсването и връчването на актове и фишове на пътя на водачи, които имат повече от 5 невръчени електронни фиша или наказателни постановления. Наличието на такива шофьори-рецидивисти ще е обществено, при гаранции за отбрана на персоналните дани Депутатите от ПП-ДБ оферират още обвързване за администрацията за изпращане на уведомления за изтичащи документи (застраховка, механически обзор, удостоверение за управление), опция за обжалване на електронни фишове по сегашен адрес на нарушителя, вместо по местонарушение, опция за електронна документи при осъществяване на курсове за придобиване на дееспособност, автоматизирано издаване на електронен фиш при определяне с камери на липса на механически обзор или застраховка и други ограничения за понижаване на административната тежест от една страна, и повишение на успеваемостта на контрола, от друга.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР